KODLAMA
Bilgisayar yazılımları oluşturmak için kullanılan elektronik dile, kodlama denir.
Kodlama ya da Programlama bilgisayara ya da elektronik devre ve mekanik sistemlerden oluşan düzeneklere bir işlemi yaptırmak için yazılan komutlar dizisinin bütünü veya bir kısmı olarak da tanımlanır.
Belirli bir amaca ulaşmak için oluşturulan algoritmanın herhangi bir programlama dilinde yazılarak bilgisayar tarafından işlenmesine programlama denir.
Kodlama diğer adıyla programlama kelime anlamıyla belirli şartlara ve düzene göre yapılması öngörülen işlemlerin bütünü anlamına gelir.
Programlama dilleri genellikle sözcüklerin oluşturduğu komutlardan ve “0” ile “1” rakamlarından oluşmaktadır. Bilgisayar ortamında kontrolün mümkün olduğu her alanda programlama kullanılır.
Kodlama çocuklara sadece teknoloji becerileri değil; problem çözme, iletişim kurma, takım çalışması, planlama, karar verme, değerlendirme, yaratıcılık ve kritik düşünme, analitik düşünme gibi hayatın her alanında faydalı olacak, hem bugünün hem de yarının mesleklerini yapmak için gerekli olan birçok beceriyi geliştirme olanağı da sunar. Erken yaşta kodlama öğrenmek çocuklarda algoritmik düşünce becerilerini ve neden-sonuç ilişkilerini iyi kurabilmelerini sağlar. Böylelikle ezberci, kalıplaşmış sistemin dışına çıkarak yaratıcılıklarını ortaya çıkarabilirler.